dijous, 6 de juny del 2013

ALGÚ HA DE DIR , PROU !!!


La situació econòmica del país ha comportat que part de les subvencions que els centres educatius rebien fins ara, per poder assumir tota la demanda educativa del territori i assegurar una educació bàsica, desapareixin pel proper curs 2013-2014.
 

  A tot aixó, es suma també la problemàtica dels menjadors   escolars. A Osona fins a aquest curs que es tanca s’han donat 3 formes de gestió dels menjadors escolars:

 Autogestió : ho gestiona normalment AMPA de l’escola,  com passa a les escoles Mare de Déu del Sol de Roda, Andersen a Vic o Lloriana a St Vicenç i altres. Amb aquesta forma en total són 11 a Osona .


Gestió indirecte : l'AMPA ho dóna a una empresa sense concurs. En aquest cas estan la Sínia de Vic, Ildefons Cerdà de Centelles, Abad Oliba a Sant Hipòlit i altres. Amb aquesta forma en total són 14 a Osona. Aquesta modalitat desapareixerà el curs vinent.

Concessió administrativa : són les escoles que tenen el menjador escolar a través del concurs públic (que fa el Consell). D’aquesta manera són un total de 24 centres.
 
Aquesta setmana al Consell comarcal d’Osona es va fer una reunió d'informació sobre la gestió dels menjadors escolars curs 2013-2014.  Conclusió : Es farà concurs pel menjador curs 2013-12014.

Amb la desaparició dels menjadors als IES, en 2 cursos s'haurà passat de 2.135 alumnes que feien ús de menjador escolar a 810 el curs 2013-2014 .
L'existència dels menjadors escolars fan posible la conciliació de la vida laboral amb la familiar.

 FINS QUAN PODREM  AGUANTAR AQUEST ATAC A L’EDUCACIÓ DESDE TOTS ELS FRONTS POSSIBLES ?

 

per  Mary Arrebola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.