diumenge, 2 de juny del 2013

QUE SABEM ?
Que es el que sabem i el que no? Sabem que estem patint una greu crisis econòmica i financera amb la incertesa de quan veurem el color verd de la nostra economia.
També es obvi que hi han retallades en tots els àmbits: educació, sanitat,…tant perquè les patim com perquè ens ho diuen als mitjans de comunicació. Però ens ho diuen tot els mitjans de comunicació? Els mitjans parlen del deute dels estats, del mal estat dels bancs…però qui hi ha darrera de tot això?

Per començar tots els estats del mon han estat endeutats durant tota la història moderna, per tant, es un problema perquè tenen menys fonts d’ingressos que abans, però aquest no pot ser tant sols el problema.
I dels bancs ni en parlem que cada any tanquen amb beneficis extraordinaris. Llavors que passa? A les grans fortunes del mon, no els hi interessa ni els hi ha interessat mai que ningú els trepitgi el seu terreny de propietaris i empresaris.
Per tant els qui no permeten que sortim de la crisis son ells. No toleren que gent de la classe mitja tingui empreses i millori els seu poder adquisitiu perquè pensen que aquest es el seu lloc.
Amb tot això hem de fer una reflexió i pensar…. Que quedarà desprès de la crisis? Només ens quedaran grans empreses ja que les petites no podran fer front a tants anys de penúries econòmiques i per lo tant, quan es reactivi l’economia no hi haurà lloc per els autònoms o petits empresaris, ja que no es podrà competir amb la gran empresa i per lo tant no sortirà rentable obrir una empresa.
Només aquest es un punt dels que no ens expliquen i que no transmeten els mitjans de comunicació que no interessa que surti a la llum pública? Quina part tant petita d’aquest mon tant gran SABEM?
 
Patricia Román