diumenge, 2 de juny del 2013

COMPENSA EL RESULTAT ?

La importància de la gestió dels residus doméstics és quelcom que ningú pot qüestionar. El que si és qüestionable és quin sistema de recollida selectiva es viable per aplicar a cada municipi: contenidors en superfície, porta a porta, contenidors soterrats , o pneumàtica.
 
Al municipi on resideixo ja fa més de deu anys que el sistema de recollida de deixalles que funciona és el porta a porta amb un resultat acceptable, però......... malgrat l’èxit aconseguit en la reducció del rebuig, que representa aproximadament un 22% de les deixalles produïdes, el fet de no tenir contenidors genera imatges com les que us mostrem que donen una mala impressió del municipi : 
 


Hi ha una part de la població que veu com cada any s'incrementa l'import de la taxa d'escombreries i ni tan sols hi ha un contenidor en tot el municipi per deixar les deixalles que previament trien als seus domicilis.
Domicilis als quals costa accedir cada vespre degut al volum de bosses d'escombreries que s'hi acumulen fins que el servei de recollida municipal les retira. Motiu pel qual molts veïns considerem que seria necessari ubicar algunes àrees de suport amb contenidors de rebuig repartides pel municipi per evitar aquestes imatges.
 
"El millor residu és el que no es genera", diuen, però un cop generat s'ha de gestionar de manera eficient pel bé comú !
 
 
per Mary Arrebola
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.