dilluns, 3 de juny del 2013

CATIFES FLORALS I SABORS DEL MON: INTEGRACIÓ I FUSSIÓ

Aquest cap de setmana a la meva ciutat natal s'han donat dos esdeveniments que m'han fet reflexionar sobre la integració dels nouvinguts al nostre pais i la integració dels que pateixen alguna diversitat funcional.


sabors mon 2013 gramenet
Fira sabors del món 2013
La fira dels sabors del món acull una mostra gastronòmica on diferents professionals del sector apropen la tradició culinària del seu pais d'origen als veïns del barri on ara viuen. Tant podem anar a fer untast de carn armenia com probar la cervessa artesanal del xiquet del barri, tan podem degustar plats africans com xinesos, i tot això amb l'objectiu de la promoció del comerç local, la cohesió social i el foment del català com a llengua comuna.

gramenet catifa floral
Catifa Floral
D'altra banda, al centre de la ciutat, alhora es portava a terme la decoració de carrers cèntrics amb les famoses i vistoses catifes florals. Unes d'elles eren realitzades per persones amb diversitat funcional, tant física com psíquica, però tots ells col·laboraven, junt amb els seus monitors, per aconseguir el seu objectiu comú, que no era res més que passar-s'ho bé fent una gran petita obra d'art. 

No cal dir que l'objectiu s'ha portat a terme...

Hem sento orgullòs de viure en una ciutat on s'aposta per la integració, la fussió i la vida en harmonia, i que es lluita, maloradament cada dia més, contra la propagació del racisme, la confrontació i el malestar.

No podem anar jutjant si algú és millor o pitjor pel color de la seva pell, dels seus ulls, el seu accent, el lloc d'origen o la seva llengua, el seu intel·lecte o els seus problemes de mobilitat. 

A l'hora de jutjar i triar jo sempre em quedo amb els que tenen la sang vermella i el cor a l'esquerra.

Eduard Viñas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.